Datoria Noastra A Fost Platita

Luca 16:17 “Este mai lesne sa treaca cerul si pamantul decat sa cada o singura frantura de slova din Lege

Iota nu era doar una dintre cele mei mici litere ale alfabetului grecesc, dar era si una dintre cele mai nesemnificative, fiind uneori stearsa dupa buna placere a celui care scria. Frantura era doar un semn sau un punct deasupra unei linii care ajuta la deosebirea unei litere de alta. Frantura corespunde cu ghilimelele noastre sau cu apostroful. Ceea ce vrea sa sublinieze Isus este ca chiar si cel mai mic detaliu din Lege nu va trece.

Hristos a implinit fiecare iota si fiecare frantura din Legii. Legea a fost destinata pentru viata, dar nimeni nu a putut sa o tina. Asa ca, Dumnezeu Insusi a devenit trup. El a facut ceea ce nici un om pacatos nu a facut vreodata. El a tinut / implinit Legea – prin aceasta castigand viata lui Dumnezeu ca premiu pentru tinerea / implinirea Legii. Aceasta I-a garantat viata vesnica dar inainte ca El sa ne-o poata da noua, noi inca aveam o datorie care trebuia platita. Este ca si cand cineva primeste pedeapsa cu moartea pentru o crima oribila. Apoi un miliardar ii lasa intreaga avere ca mostenire. Acest lucru nu i-ar face omului condamnat nici un bine. Dar daca acelasi miliardar ar putea intr-un anume fel sa-I ia locul omului si sa moara pentru el, atunci omul ar putea sa plece liber si sa se bucure de noua sa avere. Acest lucru l-a facut Isus pentru noi. El a luat pacatele noastre si ne-a dat noua neprihanirea Lui.

Isus a facut mult mai mult dacat doar sa obtina viata vesnica pentru noi. El de asemenea a platit toate platile, toata datoria pacatelor noastre (Romani 6:23). Dumnezeu a pus efectiv condamnarea, sau judecata, care era impotriva noastra asupra propriului Sau Fiu. “Carnea” (firea) perfecta a lui Isus a fost condamnata, osandita astfel incat “carnea”, firea noastra corupta sa poata “sa plece libera”. Ce targ! Ce schimb! Intrucat Isus a suportat, a executat sentinta (condamnarea, judecata, osandirea) noastra, noi nu trebuie sa o mai suportam. Datoria a fost deja platita.