România ... O țară străină, nu foarte departe pe harta. A devenit celebru prin știri din cauza revoluției violente din 1989, când dictatorul Ceaușescu Niculae a fost răsturnat și executat. Mai târziu, țara din nou în centrul atenției din cauza imaginilor grotesti din orfelinate și condițiile degradante de viață ale copiilor străzii. Aici, am fost într-o excursie misiune 11 zile la sfârșitul lunii iulie. Lillian Hellesø de la Rørvik've fost în România de șapte ori de-a lungul ultimilor ani, dar acest lucru a fost Olav Fjærli călătorie foarte primul.

Am plecat la Oslo 19 Iulie, cu zboruri via Zurich din Elveția și pentru a Buccuresti în România. Am ajuns la aeroport târziu în noapte și au fost ridicate de către interpret noastră, Laura Popescu, si Liviu fratele ei. Laura este Lillian principal în România. Ea a fost în Norvegia, în calitate de student la Oslo Centrul Creștin al Bibliei școală în 1993/94.

Am participat la două reuniuni în Buccuresti, în cazul în care, de asemenea, a vorbit la Lillian o întâlnire, în Emmanuelkirken. Această biserică este condusă de pastorul Ioan Bocchian, care este unul dintre managerii de top penticostale din România.

Dar viziunea noastră de data aceasta nu a fost în capitală. Peste week-end, ne-am dus pe la un 80 km nord-vest oras de Buccuresti - oras numit Targoviste. Pastorul Daniel Turculet locuiesc aici cu familia sa. El și Schillig are 10 copii - plus o taxa de trei parohii. Ele sunt tigani si oameni minunati. Daniel nu am știut că am ajuns, dar au rugat lui Dumnezeu că El a trebuit să trimită Lillian în România. Și aici, ea a fost brusc, iar bucuria a fost, evident, o mare.


Aproape 100 de persoane salvate!

Pastorul Daniel aranjat cele mai multe din ceea ce urma să aibă loc mai târziu în săptămâna. Am avut întâlniri în fiecare zi, în plus față de faptul că Lillian a fost special invitat să vorbească la două reuniuni. Una a fost în legătură cu o campanie de cort mare într-un loc numit Campulung. Lillian experimentat o luptă dură spirituală recunosc faptul că întâlnirea, dar a fost o descoperire puternic. Peste sala de persoane au dat răspuns la invitația mântuirii. Acest lucru a fost foarte special, astfel cum a fost campania o zonă extrem de ortodoxă. În caz contrar, Lillian, de asemenea, a vorbit despre biserica penticostală din Efraim Tîrgoviște în noaptea de duminică. Ea a vorbit într-un total de patru reuniuni, în timp ce Olav a vorbit în șapte ședințe.

Ar trebui menționat faptul că nu există scepticism cu privire la predicatori feminin în cele mai multe locuri, și am observat, de asemenea, acest lucru. Dar Lillian vine cu mai mult decât predicare. Ea este, de asemenea, un coordonator de relief și de a canaliza ajutorul pentru biserici și organizații acolo. Acest argument, de asemenea, a făcut-vă că ea a primit de pornire care avea nevoie.

Tilammen erau aproape 100 de oameni salvate în timpul celor 11 de zile! Reuniunile au avut loc în satele din jurul Târgoviște. Pe lângă adevărurile centrale evanghelice despre mântuire și vindecare în ispășire a lui Isus, au fost, de asemenea, teme, cum ar fi credința, rugăciunea și reînnoirea minții afectat în predicare.

Sâmbătă dimineața am organizat un seminar la Biserica Penticostală Elim din Tîrgoviște. Olav a conferentiat pe tema "Justificarea prin credință". A fost o mare încurajare pentru participanții la întâlnire. În pauza dintre undervisningsleksjonene doi, o doamnă român misionar cu o narațiune puternică. Ea a primit un mesaj de la Dumnezeu profetic că va fi un drum lung de la proclamarea un mesaj de bază din Biblie. Această vizită ar fi atunci începutul unui timp nou si fructuos pentru această biserică. Am fost foarte emoțională a li se permite să participe și să îndeplinească acest salut profetic.


Vindeca

Am văzut multe vindecări puternice la reuniuni în aceste sate. La o întâlnire a apărut o doamnă în vârstă, care au avut viziune foarte slaba. Ea purta ochelari cu lentile groase foarte mari. În afară de aceasta, ea a pierdut, de asemenea, mobilitatea lui în brațul drept. Am cerut atât pentru paralizie și viziune, precum și un sfert de oră mai târziu, în cadrul reuniunii a venit în râs și întrerupt în întreaga întâlnire. Ea a spus că ea a fost destul de bună în braț și că ea ar putea vedea fără ochelari. Dumnezeu se pare că, de asemenea, atins de discursul ei, de acum interpreta noastră înțelege tot ce a spus ea fără nici o problemă!

La o altă întâlnire, ea a apărut un "diacon" (ajutor, un fel de bătrân) și a vrut ca noi să ne rugăm pentru urechea stângă, care a fost surd. El a fost pentru o intervenție chirurgicală în ureche câteva săptămâni mai târziu, dar a decis să lase pe Dumnezeu să facă ceea ce El vrea - o mărturie de medici si altele. Ne-am rugat pentru el și Dumnezeu a deschis urechea imediat! În timp ce eram pe ureche sănătoasă, el a fost testat și nu am avut probleme repetând cuvintele "Isus este bun" și "Isus mi-a vindecat", care a fost șoptit în ureche din spate.

Am vizitat, de asemenea, un azil de bătrâni din afara Târgoviște. Aici a trăit mulți oameni în vârstă și bolnavi. Lillian a dorit să vorbească cu directorul de asistenta medicala, pentru a identifica nevoile, etc, în ceea ce privește difuzarea de urgență pe care ne-am propus din Norvegia. Între timp, Olav și pastorul Daniel în jurul valorii de pacienți și felicitări. Interpret noastra, Florina Matei, a mărturisit cu îndrăzneală a lui Isus pentru mai mulți pacienți, iar noi trebuie să ne rugăm cu trei dintre pacienții la mântuire.

Au fost, de asemenea, mulți care erau bolnavi acolo. Un om a suferit un accident vascular cerebral si a fost partial paralizat pe partea dreapta. Brațul său drept era țeapăn ca o tijă. Olav simțit un puternic determinat să se roage pentru vindecare pentru acest om. Așa că am pus mâna pe el și s-au rugat pentru el. Apoi, el ar putea merge despre normală! El ne-a luat în mână de către mijlocirea o prindere cu adevărat puternic. Apoi el a mers în jurul valorii de mall-ul întreg și-a spus tuturor celorlalți pacienți ceea ce Isus a făcut pentru el. Aleluia - viața lui Isus, salvează și vindecă!

În noaptea de vineri, am experimentat o întâlnire foarte specială. Au fost peste 20 de piese salvat și mai mult s-au prezentat pentru a fi umplut cu Duhul Sfânt. Avem feedback-ul că toți cei care au venit și au căutat åndsdåp venit prin intermediul si cu experienta limbi ca un semn! Am văzut, de asemenea, multe vindecări aici, da a fost aici că am experimentat cele mai multe vindecări. Au fost multe persoane cu astm, probleme cardiace, diabet, etc întâlnirea a fost un sat de țigan foarte proastă, iar biserica a fost destul de caracteristic mentionat ca "cei fără pantofi" (pantofi lipsă). Un pastor dintr-un oraș din sudul România a avut cu el pe fiul său, un băiat de 7-8 ani. El a fost viziunea foarte mică (aproape orb) și utilizate ochelari puternice. În timp ce ne-am rugat pentru băiat, am putea vedea cum ochii lui erau mult mai clară, iar după mijlocirea, a citit dintr-o carte fără ochelari!

Am, de asemenea, sa rugat pentru soția pastorului Daniel. Ea a avut un prejudiciu înapoi de la, atunci când ea a fost un copil si a avut dureri cronice de spate. Ea a fost înclinat înapoi și am putut vedea cum un picior a fost de 2-3 cm mai scurt decât celălalt. Dar când am cerut, am văzut că piciorul "a ieșit" și a fost aceeași lungime ca și cealaltă. După mijlocirea ea ar putea indoi peste și să ia cuvântul fără durere! Aleluia, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu de vindecare!

La întâlnirea de duminică noaptea trecută, ne-am rugat pentru o fetiță care era surd și mut. Am pus mâinile pe ei și au poruncit spiritului surd și mut la ei plece. Aceasta este exact aceeași experiență ca și citim că Isus însuși a făcut. Dintr-o data fata nedumerit cu privire la. Mama ei încearcă să vorbesc cu ei și e clar că ea poate auzi ceea ce se spune. Dar poate ea vorbi? Mama încearcă, și după un pic de timp fata a spus "dadda" (care înseamnă tată). Din ceea ce ni se spune acest lucru a fost primul ei cuvânt! Aleluia, în cazul în care Dumnezeu este bun!


Continuarea lucrărilor în România

A: Ajutor trimit
Suntem de lucru pentru a obține o remorcă cu provizii până la România în luna noiembrie. Am primit deja niște bani pentru a difuza, dar saci de bun venit de articole de îmbrăcăminte, etc Sunati-ne pentru mai multe informatii, telefon 74 39 21 68

B: Proiect Misiune
Scopul nostru este de a contribui la finanțarea două biserici de la sfârșitul anului 1997. Unul este situat în zona de Campulong. A fost aici că Lillian a vorbit în ședința cort mare. Cladirea bisericii a doua se află într-un sat numit Racovita. Aici au fost achiziționate terenuri pentru biserici, în legătură cu care am avut o hjelpesendig în luna aprilie a acestui an. Această biserică este acum aproape terminat. Pe lângă acest teren exista un alt teren, care este oarecum mai mare. Suntem de părere că Domnul vrea ca noi să cumpere acest lucru. În cazul în care dorim să ridice o clădire care poate funcționa ca un centru de fitness, în plus față de faptul că poate acționa ca o bază pentru activitatea misionară acolo.

Noi estimăm că ne va costa aproximativ 40 000 de lire, - a face acest lucru, și ar încuraja, prin urmare, să participe și să se prevadă în acest scop pe factură atașat, sau numarul de cont (aceasta am scos, atunci este o 13 ani buletine vechi).
 
În caz contrar, trebuie să avem câțiva oameni în jurul valorii de staționat Târgoviște. Când ne gândim la oameni care se distrează din Norvegia. Nu este vorba despre o viata de lux, dar pentru a acoperi nevoile de bază ale vieții. Vedem, de asemenea, o nevoie de a fi în măsură să contribuie la națională distra predicatori că Dumnezeu ridică acolo.

Astfel, avem viziune și trosmål. Știi că Dumnezeu a pus o parte din această muncă în inima ta, atunci ai atât ca parteneri de rugăciune și partenere de sprijin financiar pentru a se alăture cu noi pentru a finaliza viziune.

Dumnezeu să te binecuvânteze, sau cum se spune în România: dumnezeu a spus binecuvanteze ceai!

Al tău frate în Hristos
Olav Fjærli