Sommer 2003

Her ser vi sentrum av Tirgoviste. Bildet er tatt en regntung sommerdag i juli 2003.

Sigøyneren Florin Ene var min vert under dette oppholdet. Han har en liten og grei leilighet i Tirgoviste. Der bodde jeg i 4 uker under denne misjonsturen. Dette bildet er tatt midt i sentrum i Tirgoviste.

Trubadurene Gheorghe Ghita og Florin Ene. Vi hadde en herlig stund i Florins leilighet, hvor vi sang masse sanger og ba sammen. To herlige brødre.

Florin tok oss med til sitt barndomshjem i landsbyen Vladeni. Den ligger i utkanten av Dimbovita, nesten på grensen til nabofylket Prahova. Her ser vi Florins familie, sammen med meg, Nelu og Florica Floarea og tolken Cristina Barbu.

Bilde fra den lille menigheten i landsbyen Vladeni i Dimbovita. Florin Ene kommer fra dette stedet, og de var så glade for at vi tok oss tid til å besøke familien hans og menigheten der.

Florin Ene (med trekkspill i midten) og hans søsken. Ivrige musikanter alle sammen. Bildet er fra møte i landsbyen Vladeni i forbindelse med at vi besøkte Florins barndomshjem.

Trubadurbrødre... Her ser vi Florin Ene med trekkspill til høyre, sammen med 2 av sine brødre.

Nelu og Florica Floarea med 3 av sine barn. Fra venstre: Ioan, Florica, Nelu, Petre og Estera.

Dette bildet er fra en ledersamling som ble holdt i en gammel landsbymenighet i Dimbovita. Pastor Nelu Floarea hadde sammenkalt alle lokale pastorer fra de ulike menighetene i provinsen Dimbovita. Det ble tatt opp mange viktige saker og spørsmål. Jeg fikk lov til å tale til disse lederne over emnet "Det rette hyrdehjerte". Etterpå fikk jeg også anledning til å legge hendene på og be for disse lederne. På bildet vises bare omlag halvparten av de lederne som var til stede.

Dette bildet er fra et utemøte, som vi hadde i landsbyen Caragiale i Dimbovita sommeren 2003. På dette evangeliseringsmøtet var det flere som tok imot Jesus som sin frelser, samt at jeg ba med flere syke som ble helbredet. GLORY TO GOD!!

En gruppe barn fra landsbyen Caragiale. Vi hadde møte ute i friluft, fordi den lokale menigheten ikke hadde noe menighetslokale. Så vi holdt møte i bakgården hos en av de lokale brødrene.

Jeg og sigøynertrubaduren Florin synger og spiller. Bildet er fra møte i landsbyen Racovita i Dimbovita sommeren 2003.

Sigøynerpastoren Virgil og hans familie.

Fra møte i landsbyen Baleni i Dimbovita. Til venstre ser vi Pastor Nelu Floarea med sin kone Florica og sønnen Ioan. Til høyre ser vi den lokale sigøynerpastoren Virgil, sammen med sine to sønner.

Møte i Baleni i Dimbovita, sommeren 2003. Dette var et meget sterkt møte, hvor Guds kraft var mektig til stede.

Den lokale sigøynerpastoren Virgil åpner møtet i Baleni sommeren 2003.

Hele forsamlingen på kne i bønn... Dette er noe jeg virkelig liker!!! Og det er ikke slik at en ber kort i 5 minutter og så fortsetter møteprogrammet... Nei, her kan de holde på å be opp til en time i strekk!!! Et vanlig søndagsmøte varer 3 timer... Dette bildet er fra møte i landsbyen Baleni, sommeren 2003.

Denne jenta kom fram til forbønn for sine Astma-plager. Etter forbønn kunne hun puste normalt og følte seg helt god. Halleluja! Så godt det er å få tjene en levende Jesus - som både frelser og helbreder! (Bilde fra sommeren 2003)

Jeg hadde et veldig sterkt møte i landsbyen Baleni, sommeren 2003. Jeg ba for flere som ble helbredet der. Plutselig kom det en forkrøplet mann og akte seg fram til platformen. Jeg ba for ham... og nå skal jeg være ærlig med deg... Han reiste seg IKKE opp og gikk hjem på sine egne føtter, enn så mye jeg skulle ønsket det... MEN HAN SA AT HAN KUNNE KJENNE FØLELSER I FØTTENE FOR FØRSTE GANG PÅ MANGE ÅR!!! Hvem vet hva som skjedde videre med denne mannen etter at vi hadde dratt derfra...?

Bønn for syke. Fra møte i landsbyen Baleni sommeren 2003.

Bønn for syke. Fra møte i landsbyen Baleni, sommeren 2003.

Bønn for syke. Fra møte i landsbyen Baleni, sommeren 2003.

Dette bildet er fra møte i menigheten i landsbyen Crovu i Dimbovita, sommeren 2003. Det var mye folk på dette møtet og Gud gjorde mektige under (se nyhetsbrev fra 2003 for mere detaljer).

Fra møte i landsbyen Crovu, sommeren 2003.

Fra møte i landsbyen Crovu i Dimbovita. Florin Ene synger og spiller trekkspill. Han har en flott gave til å synge, spille og oppmuntre.

Estera Floarea synger. Bildet er fra møte i landsbyen Crovu, sommeren 2003.

Hele menigheten ber. Foran ser vi Florica Floarea og hennes datter Estera.

Sigøynerfamilie fra landsbyen Crovu i Dimbovita. Mannen til venstre er en av lederne for den lokale menigheten der.

Vi ble invitert hjem hos en sigøynerfamilie i landsbyen Crovu. Her ser vi barna i familien som synger om Jesus.

Måtte ta med dette bildet, som er tatt at en meget fattig sigøyner familie i landsbyen Crovu. Mange sigøynere lever under veldig fattige og dårlige kår. Men det er IKKE fordi den rumenske stat diskriminerer dem... Problemet er at sigøynerne er vant til å leve som nomader og det er vanskelig å integrere dem i et normalt sosialisert samfunn, dessverre...

Dette bildet er fra et seminar jeg hadde om bønn i Pinsemenigheten Elim i Tirgoviste sommeren 2003.

Fra møte i Elim Pentecostal Church i Tirgoviste, sommeren 2003.

Dette bildet er fra middag hos pastoren i Elim Pentecostal church. Vi ser ham sammen med Nelu Floarea i midten av bildet.

Dette bildet er fra møte en søndag formiddag i landsbyen Doicesti i Dimbovita, sommeren 2003. Jeg talte i dette møtet.

Barn som synger. Bildet er fra møte i Doicesti, sommeren 2003.

Her taler jeg på møte i landsbyen Doicesti i Dimbovita. Tolken min heter Cristina Barbu.

Her er jeg igang og ber for syke etter møtet i landsbyen Doicesti. Også her gjorde Gud underbare ting og rørte ved mennesker som ble bedt for.

Her preker jeg i Betel, Tirgoviste, med menighetens barn på plattformen bak meg.

Jeg taler på møte i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste. Jeg tolkes av Cristina Barbu.

Her preker jeg i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste, sommeren 2003.

Bønn for syke. Bildet er fra møte i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste, sommeren 2003.

Bønn for syke. Bildet er fra møte i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste, sommeren 2003.

Her ser vi musikantene i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste.

Dette er barna i menigheten Betel Pentecostal Church i Tirgoviste, hvor Nelu Floarea er pastor. De har et godt og pulserende barnearbeid der.

Florin Ene og hans gamle Dacia er klare for misjonstur til Vaslui.

Evangeliseringsteamet som dro på tur til provinsen Vaslui sommeren 2003. (Jeg er med jeg og ja, men det er jeg som tar bildet...;)

Her er evangeliseringsteamet samlet, og denne gang er jeg også med på bildet...

Her har evangeliseringsteamet stoppet i en park på vei til provinsen Vaslui. Bak kan vi se trappene opp til en stor statue av den rumenske konge og frihetsforkjemper Stefan Cel Mare.

Statue av den legendariske kongen og frihetsforkjemperen Stefan Cel Mare. Bildet er fra evangeliseringstur til provinsen Vaslui i nord-øst Romania, sommeren 2003.

Dette bildet er fra en evangeliseringstur til provinsen Vaslui, i det nord-østlige Romania. Her er jeg avbildet sammen med en gruppe ivrige kristne.

Det står at Jesus vasket disiplenes føtter... I Romania er det vanlig at man iblandt har møter hvor "disiplene vakser hverandres føtter"... Personlig synes jeg dette er veldig sterkt... Det er en proklamasjon om ydmykhet, enhet og overgivelse... Synes vi godt kunne praktisert dette i Norge også - det er jo bibelsk!! Bildet er fra evangeliseringsturen til Vaslui sommeren 2003.

Dette bildet er tatt i forbindelse med evangeliseringstur til provinsen Vaslui, sommeren 2003. Vi besøkte flere fattige sigøynermenigheter på turen.

Dette bildet er fra evangelisertingsturen vi hadde til provinsen Vaslui, sommeren 2003. Jeg husker ikke navnet på denne plassen. Men jeg preker og tolkes av en gutt som heter Marius Zaharia.

Dette bildet er fra samme møte som det forrige bildet. Det var mange folk på møtene i Vaslui. Det skjedde også noen sterke helbredelser, som trakk ekstra folk til møtene... Ære være Jesus!!

Bønn for syke. Bildet er fra en av menighetene vi besøkte på evangeliseringsturen til provinsen Vaslui.

Bønn for syke. Bildet er fra en av menighetene vi besøkte på evangeliseringsturen til provinsen Vaslui.

Menighetslokalet i landsbyen Murgeni i provinsen Vaslui. Bildet ble tatt en times tid før møtet begynte, mens det ennå var lyst. Vi opplevde et helt fantastisk gudsnærvær på dette stedet. Det var mange som ble frelst, og Gud stadfestet også sitt Ord gjennom helbredelser.

Sanggruppe fra menigheten i landsbyen Murgeni, fra evangeliseringstur til provinsen Vaslui sommeren 2003.

Bilde fra møte i Murgeni i provinsen Vaslui, sommeren 2003. Hele forsamlingen er grepet av Jesus... Det var mange som kom fram for å ta imot Jesus etterpå. JESUS LEVER, FRELSER OG HELBREDER!!

Fra det samme møtet i Murgeni i provinsen Vaslui, sommeren 2003.

Også dette bildet er fra møte i Murgeni i provinsen Vaslui, sommeren 2003. Kirkelokalet var så stappe fullt av folk at disse måtte stå utenfor under møtet...

Who want to receive Jesus in this place? Mange hender løftes i været.... Bildet er fra møte i Murgeni, på vår evangeliseringstur til provinsen Vaslui sommeren 2003.

Dette bildet er fra landsbyen Pungesti i provinsen Vaslui. Dette er i nord-øst Romania - i retning mot Moldova. Vi hadde en evangeliseringstur dit, hvor vi besøkte flere menigheter. Vi møtte mange fattige folk på denne turen.

Dette bildet er tatt hjemme hos foreldrene til Virgil, i landsbyen Pungesti i provinsen Vaslui.

En fattig mann og sønnen hans. Bildet er tatt i landbyen Pungesti i provinsen Vaslui.

Her er Florin avbildet sammen med to fattige menn, utenfor deres hus i Pungesti i provinsen Vaslui.

Dette bildet er fra Pinsemenigheten Betel i Tirgoviste. Bildet er tatt noen minutter før møtet skulle begynne. Vi ser tolken min, Cristina Barbu, foran til høyre.

Her preker jeg i Betel i Tirgoviste. Tolken min heter Cristina Barbu og Pastor Nelu Floarea sitter bak.

Dette bildet er fra et kirkebygg som ennå ikke er fullført. Kirken blir reist i en sigøynerlandsby rett utenfor Tirgoviste, men det er knapphet på penger til å fullføre bygget. Vi ser sigøynerpastoren Mihai Stanciu tilvenstre på fremste benk, dvs midt i bildet. (Bilde fra sommeren 2003)

Her ser vi menighetslokalet i sigøynerlandsbyen Prepeleac fra utsiden. Lokalet er ikke ferdig, men vi står sammen med sigøynerpastoren Mihai Stanciu om dette.

Her spiller jeg rumenske vekkelsessanger sammen med "trubaduren Florin". Florin er en ivrig sigøyner, som også har besøkt Lillian Hellesø her i Norge. Bildet er fra møte i Betel Pentecostal Church i Tirgoviste, sommeren 2003.

Jeg preker på møte i Moreni i Dimbovita, sommeren 2003. Tolken heter Mirabela.

Dette bildet er fra møte i byen Moreni i Dimbovita, sommeren 2003.

Bilde fra møte i Moreni i Dimbovita, sommeren 2003.

Sangere fra menigheten i Moreni.

Denne jenta (hun som snur ansiktet mot kamera) hadde en hjerneskade. Dette gjorde at hun heller ikke kunne snakke normalt. Hennes mor (helt til høyre) fulgte henne fram til forbønn. Etter forbønnen fikk jeg tolken (jenta helt til venstre) til å snakke med jenta - OG DET GIKK ET SUS GJENNOM HELE FORSAMLINGEN DA HUN SNAKKET TYDELIGERE ENN HUN HADDE GJORT FØR!!! Hun slutta å skjele med øynene også, etter forbønn!!All ære til Jesus!! (Bilde fra sommeren 2003)

Denne damen hadde skadet foten sin med en øks da hun skulle hogge ved. Jeg ba for henne og etterpå kunne hun gå hjem på dette benet uten smerter!! VED HANS SÅR HAR VI FÅTT LEGEDOM... (JESAJA 53:5)

Her er jeg avbildet mellom Pastor Nelu Floarea og Eugen Cristea, lederen for menigheten i landsbyen Potocel i Dimbovita. De er i ferd med å reise et kirkebygg der, fordi menigheten i lansdbyen nå holder til i hjemmet til pastoren. Men det er dårlig med penger, da disse er fattige folk... Bildet er fra sommeren 2003.

Her ser vi Eugen Cristea og hans familie. Eugen leder den lille menigheten i landsbyen Potocel.

Fra møte i landsbyen Dragaesti. Her var det mye folk på møtet.

Det var mange musikanter i menigheten i Dragaesti.

Jeg preker i en fullsatt liten landsbymenighet Dragaesti i Dimbovita sommeren 2003.

Her er jeg igang med å be for folk. Bildet er fra møte i landsbyen Dragaesti i Dimbovita, sommeren 2003.