"LAND, LAND. LAND - HØR HERRENS ORD!"

"TARÂ, TARÂ, TARÂ, ASCULTA GLASUL DOMNULUI!" (IEREMIA 22:29)

Nyhet! Vi er tilbake med nyheter fra Romania igjen. Vi sendte en nødhjelpsending til Romania i september 2020. Den inneholdt klær, bleier, sykler og leker til fattige familier i provinsene Prahova og Tulcea i Romania. Hjelpesendingen var samlet inn av den rumenske menigheten i Kristiansand i Norge, hvor også vår familie er en del av arbeidet. Hjelpesendingen ble koordinert av Ionut Coman, som tilhører menigheten i Kristiansand. Han kjørte med egen tilhenger hele den lange veien fra Norge til Romania. Ionut besøkte også våre kontakter i Prahova i Romania. Vi har ferske bilder fra turen.
 
Høsten 2019 gjennomførte vi en pengeinnsamling til fattige familier i Prahova i Romania. Vi fikk kjøpt 2000 kg poteter, som ble delt ut som en førjulsgave før den kaldeste vinteren satte til. 

Så var jeg selv nede i Romania i en uke, fra 9. til 16. september 2019. Her var vi invitert i et bryllup i nord-Romania. I denne anledningen fikk jeg også muligheten til å tale på tre møter. Jeg har lagt ut et lite fotoalbum fra denne turen. 

I august 2019 var vi også nede med hjelpesending til Romania. Også den gang var det Ionut Coman som kjørte med egen bil og tilhenger nedover. Vi har bilder også fra denne turen.

Pinsekirken Betel i Mosjøen velsignet oss med en hjelpesending i mai 2018. Sendingen ble koordinert av min svoger Kjetil Holen, som er pastor der. De sendte en stor trailer med mange sekker med klær, sko og leker. Min svoger Iosif Bors sto for den videre distrubueringen nede i Romania. Dere kan  lese nyhetsbrev, samt se på bilder fra turen. Vi har også laget en kort liten videosnutt.

Vi har også vært i Romania i påsken 2018 og julen 2017. Dere kan se bilder og nyhetsbrev fra disse turene og selvsagt fra eldre turer helt bak til min første tur i 1997. I tillegg ligger det mye forkynnelse og undervisning både på engelsk og norsk. Vi har også noen videoopptak fra misjon og møter i Romania og Norge.

Så følg med her!! 🙂
 

 
 

Romania - et land langt borte, helt i andre enden av Europa. Et land som Gud har lagt ned i mitt hjerte...

Jeg husker da jeg som liten gutt hørte min far fortelle om en av hans arbeidskollegger, som hadde vært på ferie i Romania, ved Svartehavskysten. Lite ante jeg den gang, at dette landet skulle bli en del av mitt hjerte, at jeg skulle finne meg en kone og familie derfra, og at jeg ved Guds store nåde skulle få lov til å virke som et instrument for det sanne evangelium - til frelse, helbredelse og velsignelse!


Vårt arbeid i Romania startet egentlig med et ektepar fra Rørvik i Nord Trøndelag, Lillian og Sverre Hellesø. Lillian fikk et kall til Romania etter at landet ble befridd fra diktatoren Niculae Ceaucescu i desember 1989. Hun begynte så å forberede seg for å reise dit. I 1993 fikk hun endelig sin første tur nedover. Etter dette har hun hatt flere turer, hvor hun har koordinert nødhjelpssendinger, besøkt barnehjem, hospitals, fengsler, skoler, institusjoner osv. I tillegg har hun bidratt til mye hjelp for lokale vitner der nede - særlig fra sigøynervekkelsen.

Min første tur til Romania kom sommeren 1997. Lillian hadde fortalt så mye om landet, og spurte om jeg ville være med på en misjonstur. Denne turen forandret mitt hjerte helt. Selv om det var kun 10 dager, så var det et tettpakket møteprogram. Jeg fikk være med og be for mange mennesker til frelse og syke som ble helbredet. Det var som et "åndelig regn fra himmelen"!

Jeg hadde videre turer i 1999, 2002 og 2003. I august 2003 traff jeg min kone Mirela. Det ble et år med reising til- og fra Romania, inntil vi giftet oss i oktober 2004. Deretter har vi bodd her i Grimstad, hvor jeg har min daglige jobb som regnskapsfører. Vi er tilknyttet Pinsekirken Filadelfia i Grimstad.

Etter at jeg fikk min nye familie har det ikke blitt tid og anledning til så mye misjonsvirksomhet nede i Romania. Men hver gang vi har vært der nede, så har jeg vært ulike steder og holdt møter. Kontaktene er mange, og hadde vi flyttet dit, hadde jeg antakelig hatt et virke over hele landet. 

 
De siste 6 årene har det likevel blitt flere turer nedover. Vi fikk støtte og hjelp fra menigheten Forsoningens Tjeneste i Tønsberg og deres pastor Odd Victor Jørgensen, slik at vi fikk sendt både penger og nødhjelpsending. Så har vi også en kobling til Pinsekirken Betel i Mosjøen, hvor min svoger Kjetil Holen er pastor. 

Jeg vil også takke Lovsangsmenigheten i Vestfossen, og deres pastor Ole Kristian Friis, for økonomiske gaver til vårt misjonsarbeid. Les våre siste nyhetsbrev, med utfyllende info om vår opptrapping i Romania de siste år.
 

Når du leser disse nyhetsbrevene og ser bildene fra våre turer, blir du kanskje rystet over hvor stor fattigdom enkelte lever i der nede. Ja, det er fortsatt noen som lever slik! Men jeg vil samtidig peke på at Romania har løftet seg mye siden diktatoren Niculae Ceausescus fall. Det er et flott land å besøke og levestandarden for de aller fleste nærmer seg normal "vestlig" standard. Men vil man se fattigdommen i øynene, så er heller ikke den vanskelig å få øye på! Ikke minst er kontrastene store mellom rik og fattig.

Dersom du skulle kjenne i hjertet at du vil være med og støtte dette arbeidet rent økonomisk, kan du gi en gave til denne misjonen, på kontonummer  9722.44.07444  i Skandiabanken.

 
Jeg anbefaler på det varmeste en tur til Romania!

Gud velsigne deg! 
 

Broderhilsen
Evangelist Olav Fjærli